2021年7月24日土曜日

我が家のインドチャイの淹れ方

もともとチャイの素の粉を買って

チャイを飲んでいました。

が、自分でスパイスを挽いて作ったら

どんな味がするのか知らなかったので

各種スパイスのホールを買って試してみました。

砂糖の量によって、かなり味が変わります。

砂糖の量が少ないと味気ないが、

砂糖の量が多いほど

インドの道端のチャイ屋さんの味にに近づきます。

【材料】

●ショウガ、おやゆび大

●シナモン(スティック)、1本

●クローブ(ホール)。5~10粒

●カルダモン(ホール)、5~10粒

●ローリエ、2~3枚

●ブラックペッパー、少々多め

●CTCアッサム茶葉、中さじ2杯

●砂糖、小さじ2杯

●水、200ml

●牛乳、200ml(水:牛乳=1;1)

甘くて熱いチャイをすすると、

美味くてリラックスできます。

是非、お試しあれ。

砂糖は入れすぎてしまうので 糖尿に注意してください


How to brew Indian chai at home
Originally I bought chai powder I was drinking chai. But if you grind the spices yourself I didn't know what it tasted like I bought a hall of various spices and tried it. The taste changes considerably depending on the amount of sugar. It's dull if the amount of sugar is low, The more sugar you have Get closer to the taste of Indian roadside chai shops. 【material】 ● Ginger, big thumb ● Cinnamon (stick), 1 ● Cloves (holes). 5-10 grains ● Cardamom (hole), 5-10 grains ● Bay leaf, 2-3 sheets ● Black pepper, a little more ● CTC Assam tea leaves, 2 tablespoons ● Sugar, 2 teaspoons ● Water, 200 ml ● Milk, 200 ml (water: milk = 1; 1) When you sip a sweet and hot chai, It's delicious and relaxing. Please give it a try. Be careful of diabetes as you will add too much sugar

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